söndag 12 april 2009

Söndag- vilodag?

Det var nåt konstigt som hände när jag vaknade, eller ska jag säga väktes.
Min käre make som alltid sover längre än jag, väkte mig...Och han var dessutom pigg, det händer inte en vanlig söndag. Jag kanske trots allt fått ett påskägg utan ägget. Dvs en överaskning, en pigg make...Men behövde han väcka mig?!
Jag ville bara sitta och läsa tidningen vid frukosten, men han ville absolut iväg till Kungens kurva med alla affärer.
Jag hade sett ett par walkingshoes på Sportex som såg bra ut, i en annons, men när vi kom dit fanns det bara udda jättefotstorlekar. Vidare till Duka och Lindex utan inköp där heller. Silvan där det inhandlades träolja och sen i rask takt K-rauta och Hornbach...Bara en massa kill-affärer. Inget kul, eller bara lite kul.
Vi har planer för den lilla gräsmattan som finns kvar, men som snart ska bli nåt annat...Men först vill jag ha tak på uteplatsen...Men där stretar maken emot, som en galning....Men trägen vinner, dvs jag! Bara jag kan få honom att tro att det är han som bestämmer...
Men sen när vi kom hem har jag tagit det ganska lugnt, eller inte så mycket...
Mitt fina linneskåp i köket efter gamlamormor är proppfullt med gardiner, handdukar, dukar mm. Så fullt att när man ska stänga så sticker man in en hand och sen smäller man igen, förhoppningsvis med handen utanför. Nu är det annorlunda för jag har tagit beslut att vissa saker ska gå till gardinhimlen. Vad skönt! Nu får allt plats och man kan till och med hitta saker utan att få rascha.
Försökte att sitta ute och läsa min bok, men idag blåser det kallt. Kanske nödvändigt för jag var lätt rosa, som en liten lammstek igår kväll.

Inga kommentarer: