fredag 11 februari 2011

Lite otrohet, så här till helgen...

Man behöver inte så mycket spänning i livet, det räcker med att försöka att ta sig till jobbet en dag, som idag.
Jag gick hemifrån 5.50, kom på ett tåg till stan 6.12. Tåget stannar 6.14. Står stilla 50 meter från plattformen i 50 minuter. Det är varmt och skönt på tåget och de förklarar hela tiden vad som händer, dvs ingenting. Den enda motorn som fungerade när de kom till Huddinge, gav alltså upp 50 meter längre fram.
För att komma tillbaka till plattformen skulle vi backa. Men där står ett annat pendeltåg, som först måste backa...
När vi väntat 50 minuter kan de plötsligt starta motorerna och vi kommer till Stuvsta där tåget ger upp. Alla går av och strax kommer nästa tåg.
Åker med till Södra station där jag ska byta. Men ingenstans finns någon information om när nästa tåg till Bålsta/Kungsängen går.
Jag har kontakt med maken, som kommer med nästa tåg, så vi träffas på södra station, fast han gick en timme efter mig. Då kommer vårt gemensamma tåg och vi kan fortsätta ha sällskap.
Bara 2 timmar och 20 minuter efter att jag stängt dörren har jag tagit mig till jobbet, vilket brukar ta ca 50 minuter.
Men var det inte värst för mig, jämfört med kollegor. Och en del kom helt enkelt inte fram, då inga bussar i hela länet gick...
Det är då det är tur att man har varm mössa och en bra bok. Lägg gärna till en telefon med internetuppkoppling, som jag precis lärt mig använda....
Lite bättre gick det på hemvägen då jag bara var 20 minuter sen till Huddinge.
Men Huddinge är stället som plogguden glömde. Eller i alla fall vår gata, där det är knähögt med snö fortfarande...
Sonen däremot, ringde och sa att han skulle skotta så vi kommer in, för det är översnöat. Och när jag kom hem var det så fint, så fint. Han är duktig, skruttisen! (fast han gillar inte att bli kallad skruttis....)
Men nu när det är kallt igen tänkte jag vara lite otrogen.
Ja, inte mot maken då, men vantstickningen.
Jag har det här underbara garnet från Colinette som jag tänkte skulle bli en skön mössa. Min lila virkade mössa är lite gles, så det både blåser och snöar igenom den...
Nu ska jag bara bestämma vilken modell det ska bli, så blir den väl klar i morgon eller så...
Hoppas att era liv är spännande på ett annat sätt än mitt idag! På återseende!

2 kommentarer:

Furusjö sa...

Nja, min gårdag, kväll och natt var inte så trevlig.
Flyg från Umeå till Bromma igår kväll.... Kunde inte landa p.g.a snö o halka. Ligger och cirklar över Bromma en dryg timma för att de ska få bort snön. Bränslet börjar ta slut. Piloten tvingas flyga till Arlanda istället där det går att landa. Missar alltså flyget till Jkpg. Tågen inställda. Får ett förslag på flyg 20.20 från A istället. Kommer inget flyg, ingen information ingen mat o inget erbjudande om hotell eller annat. Är ju inte flygbolagets fel att det snöar...
Får veta att det ska går 22.15... Kommer inget då heller. Får veta att det ska gå 23.56....
Får kliva på ett iskallt plan 00.15. Lyfter 00.45. Kan landa i Jkpg. Taxi hem för 700:-. I säng 03.00. Stuntade i Alingås idag. Kurerat förkylningen istället.
Vill ha VÅR NU!!!!!

Hugomamma sa...

Ok, du vinner! Det var mest synd om dig. Jag hade det ganska skönt på det stillastående tåget.