söndag 3 juli 2011

Vad göra med en mulen dag?


I morse när vi vaknade, var det inte samma starka ljus som strömmade in från rummen på andra sidan av hallen. Det var liksom lite softare, lite mjukare och ingen sol som sken för allt vad den var värd.
Det var mulet.
Nu gör det inte mig någonting om det är mulet en dag eller två. Det kan t om få komma några droppar regn, så att jag slipper vattna de stackars krukorna som står på altaner och terrasser.
Men kanske är regn att föredra när det kommer på natten, så att allting liksom är nytvättat när man vaknar. Klara fina färger istället för det dammiga som syns överallt. Och sommaren har bara börjat,
Hörde på nyheterna i morse om åska, skyfall och storm som tydligen har drabbat landet runt omkring oss igår och i morse så regnade det i Upplands-väsby, men inte här.
Jag har funderat¨på att köpa nya sandaler och i förmiddags tog jag bilen till Farsta centrum, så jag var där när de öppnade klockan 11.
Jag hade tid, pengar och inget sällskap som stod och hängde i dörröppningen och stup i kvarten frågade när jag var klar. Med andra ord idealiska förhållanden för att stabilt och mycket shoppande.
Men inte!
Jag var i varenda skoaffär i hela centret, inga sandaler som passade mig så långt ögat nådde.
REA i varenda affär, men hem fick bara ett par kortare vita byxor och en grön randig T-shirt följa med.
T om i garnaffären var det nästan omöjligt att hitta något som jag ville ha. Men här ansträngde jag mig lite extra och 18 nystan syrénlila Muskat bytte affärens lager mot mitt lilla privata.
Om det är någon som tycker sig känna igen att jag har påbörjat den innan, så grattis, du har inte så dåligt minne! Jag påbörjade den i det karamellfärgade garnet och sedan i grön Karisma.
Men nu allstå i syrénlila muskat....Tror jag. Den är varken påbörjad eller klar, så än kan mycket hända...
Jag köpte en bordsfläkt också, men det var tvunget...

3 kommentarer:

Unknown sa...

Härligt garn och fin kofta. Det är ju tur att man är ombytlig och inte behöver bestämma sig på en gång. Ha en skön sommar
Christine

Hugomamma sa...

Visst är det! Hur har du det? Är du ledig?

Anonym sa...

Jag förstår att det var verkligen svårt att anstränga sig.

När jag var i Söderhamn var jag på Garntjänst I Kilafors och köpte tre nystan liknande garn du gör din kofta av.

Sedan var jag två gånger på Yll och Tyll. Ena gången köpte det där tyska garnet Sourboll eller liknande namn och andra gången nya Noro garnet med silke, lite ull och bommull . Det du, blir inte du avundsjuk????? Kram T