söndag 22 maj 2011

Ibland blir det inte som man planerat

Igår skulle vi ha åkt till J med familj för trevlig middag mm...När vi sitter på tåget, som står vid centralen, ringer min telefon och det är J. Hon har kräks jättemycket, så det är ingen idé att vi åker ända till Upplands Väsby, för att vända. Vi går av vid centralen.
Senare framkommer det att hon åt sushi till lunch...
Lite vilsna frågar vi oss vad vi ska göra...Vi måste ju äta och alternativet att vi åker hem och jag lagar mat, finns inte.
Vi går först mot Jensens Böfhus på Vasagatan, men där är lång kö.
Sedan går vi Kungsgatan uppåt och stannar till vid Barbeque, en ganska ny restaurang. Eftersom vi blivit lovade grillat hos J, anser vi att detta motsvarar förväntningarna på mat. Vi går in.
Jag väljer då det som finns på bilden ovan; jätteribs. Hur gott som helst, men det går inte att äta upp allt. Jag skulle kunna ha nöjt mig med hälften...Maken och sonen äter entrecote, med samma tillbehör som jag.
Eftersom vi skulle till J för första gången, förutom en titt en snabb gång, har vi med oss en blomma, en orkidé. Den orkar vi inte släpa hem igen, så den trevliga servitrisen får den. Kul att kunna glädja någon oförhappandes...
Idag är det dags för blominköp.
Jag hittade mina träskor i klädkammaren. Jag har inte haft dem på flera år och knappt använt dem alls. Men idag kändes det helt rätt, trots vrickade fötter. Men jag ska ju inte hoppa twist, så jag kanske klarar mig...
Dessa fötter ska jag för övrigt till doktorn med i morgon, då jag fortfarande har ont.
Här är några av de blommor jag köpte på Plantagen idag. En blåblommig Solanum  med brandgula Tagetes. Jag gillar detta! Kraftfulla färger på de båda, så de matchar varandra.
Sen har jag bytt ut de överblommade påskliljorna i mina gummikrukor, till Fjärilslavendel istället.
Och så har vi inhandlat en tomat och en minipaprika, som står inne i uterummet.
Nu ska vi fika och jag ska inte göra något mer nyttigt för idag...Tror jag.

1 kommentar:

Ewa sa...

En stor eloge till er för givandet av orkidén till servitrisen! Förmodligen något hon aldrig glömmer...