söndag 1 maj 2011

Kallt vid brasan

Vi tillbringade kvällen med A, A och A. I var inte hemma...
Kvällen började med en massa små munsbitar med laxrom, rödlök och gräddfil. Så goda att det var svårt att sluta äta....Och det var bara aptitretare.
Senare serverades ugnsstekt lax med färskpotatis och en yoghurt/äpple-röra. Till det ett gott kallt vitt vin...Och sist men inte minst en underbart god och syrlig citronpaj med lösvispad grädde och björnbär. MUMS!!!
Barnen ville sedan ner till brasan vid enskedefältet. Vi kom inte i tid till vårtal eller vårsånger, om sådana hade varit, men väl till coverbandets försök att hålla liv i folket runt elden.
Ingen av oss, utan barnen då, har detta med valborgsmässoeld som tradition. Det har mer varit påskbrasor i vår uppväxt och sedan cortege i Göteborg på valborg. Men det var väl OK...
Men kallt. Så vi åkte efter nån timme tillbaka till vännerna och drack varmt te och kaffe och pratade några timmar till...
Idag har vi som vanligt varit slöa och mest ockuperat soffan, men idag har jag stickat lite på min Rowans-väst. Sedan har vi röjt i sonen garderob för att få bort urvuxna kläder och kunna skicka dem vidare.

Inga kommentarer: