lördag 13 augusti 2011

Lite slö dag idag

Här ser man sjalen i dagsljus. Den är grålila...
Den kanske blir bra i vinter under jackan, eller i höst utanpå jeansjackan. Kanske ska sticka en mössa i samma garn med ett av mönstren i...Oj, ett nytt projekt....! Och kanske ska det kompletteras med ett par muddar i samma mönster, säg vågmönstret...
Oj, två projekt, bara så där....
Den var rolig att sticka och det bästa med den, förutom att den är snygg och så, den gav mig lusten för flätor tillbaka, så jag kan avsluta ett vinterprojekt. Det är nog bara en flätvridning kvar på det innan det ska plockas upp resårkanter...Men det kan också avslutas inom kort.
Och den virkade lappkoftans tid är snart över som ofullständigt projekt (UFO). Jag ska bara virka några enfärgade blommor och montera lite här och där...
Annars idag har jag tagit bort vissna blommor i rabatten och varit i Farsta med M och hennes son.
Vi skulle köpa nytt garn till hennes projekt och jag sa lyckligt när vi kom ut från garnaffären: Märkte du något?
- Vad då, sa M?
- Jag köpte ingenting. Jag övertalade inte ens mig själv om att jag behövde något. Jag kanske är botad?! (Från vad vet jag inte, men det är inte troligt efter bara ett garnaffärsbesök utan inköp.)
Vi fikade lite och tittade i skoaffärer för Ms räkning.
Jag köpte ingenting förutom fika. Jag är duktig! (Klappar mig på huvudet)
Maken däremot håller igång, så jag blir trött av allt...Han har målat väggar, spikat här och sågat där, när jag har varit borta. Och nu är han inte ens hänsynsfull och slutar när jag kommer hem trött efter en shoppingtur...OBS!!!!Skämt!!!! Jag är såååå tacksam för allt han gör och känner mig enormt onyttig, då jag inte ens kan skruva i en skruv (utan att han säger att jag gör fel...).
Jag kanske ska serva honom med middag snart...

2 kommentarer:

Maria Hildurs Barnbarn sa...

Den blev också fin! Jag jobbar vidare på min. Har några repetitioner kvar av vågmönstret och så udden, sen så är jag också klar. Stickar och stickar, men tycker det går lite långsamt!

Hugomamma sa...

Du ska se att du snart är klar, du med!
Den blev fin och jag ska nog ge mig på en till, snart...