fredag 19 juni 2009

Små grodorna
I morse var det lugnt och tyst i vårt hus när jag drog på mig träningskläder och gick ut på powerwalk. Det var ett tag sen jag kände suget att göra just det; gå ut på morgonen. Men det är skönt.
Man kan ha skön musik i öronen och bara gå i sin egen takt. Tänka på saker eller bara vara tom i skallen...
Inget hoppande som små grodor för vår familj. Det tycks vara ett gemensamt beslut taget i tysthet att vi inte tycker sånt är roligt. Inte ens när jag var liten, var sånt roligt.
Vi försökte för sonens skull, när han var pytteliten, att dra till ett sånt där ståhej-ställe, men han skrek mest...
Nu är vi i Bålsta hos mormor och morfar för stilla mat och samkväm.
Lustigt ord; samkväm. Känns ganska bekvämt samtidigt som det är gammaldags...Samkväm.
Sill och nubbe och färskpotatis fattas oss dock inte. Var inte oroliga för att alla traditioner är bortsållade, för de är de inte.
Och jag har klänning på mig, för en gångs skull. Dock med leggings till, men i alla fall. Och det regnar.... som vanligt i framtiden!
I Göteborg är det ofta lika varmt/kallt på midsommar som på nyårsafton, dvs lätt regn och ca 4 grader varmt/kallt. Hur det ser ut idag vet jag inte, men prognosen sa regn.
Nu kan man ju inte lita helt på prognoser. Man kan ju helt plötsligt bo i en annan del av landet, eller i alla fall vädermässigt gentemot vad prognosen sa. Ganska spännande, kan det tyckas. Då behöver man inte åka så långt för att få förändring.

1 kommentar:

Strumpstickan sa...

Vad duktig du är som går ut på morgonen!

Jag är så stel när jag vaknar att det tar en halv dag innan jag kan börja gå normalt och ut och promenera. 'suck'. men det är skönt att vara ute när man kan:)

Igår ösregnade det rejält här i omgångar, men vi lyckades hinna med dansen runt stången i ett uppehåll mellan två skurar.. *skrattar*