fredag 26 juni 2009

This is it!


The king of pop är död!
Vad konstigt det kändes att läsa rubriken i morse när man skulle äta frukost...
Jag kommer ihåg likadana rubriker -77 när Elvis dog. Men han var inte min idol, snarare morsans.
Nu var jag inget stort MJ fans heller, men några små minnen har jag från hans musik.
- När jag på tidigt 80-tal var med min dåvarande pojkvän, H, på ett glasscafé i närheten av Avenyn, en sen lördagskväll och en av hans stora hitar gick som video på caféets TV Både att det var en ny sorts video med bra musik och att jag var vansinnigt kär i H....Och att vi var ute ovanligt sent...
Jag trodde aldrig att det skulle bli några konserter i London, åtminstone inte 50 st...
Nu till vår lilla resa som sonen och jag har gjort de senaste dagarna.
I tisdags morse satte vi oss på ett intercity-tåg till Göteborg. Det tar 5 timmar, så man hinner åka tåg, om man säger så...
Så här lite packning lyckades vi hålla oss till, när vi åkte ner...


Väl där började vi med att åka Paddan-båt, dvs sightseeing i kanalen och i hamnen som äkta turister. Inget halvdant här inte!

Sköna barken Viking ligger fångad i hamnen sen många år tillbaka.


I onsdags var det dags för Liseberg! Detta har sonen sett fram emot i fyra veckor. Och äntligen har dagen kommit! Varmt så det förslår och lång kö in, men sen inga köer att bry sig om. Det var bara skönt att åka Flumride och bli dyngeblöt...Allt torkade på en kvart.

Både sonen och jag hade skaffat åkband, för här skulle det åkas.När vi andra åt stora glassar köpte sonen den största påsen med popcorn och dricka som fanns.

Behöver jag säga att han inte åt upp allt....oj, han tappade.... oj, vad mätt jag är....Den här nya åkattraktionen, Shanghai, testade vi på först. Utan att se hur den funkade satte jag mig i den. Jag trodde att jag skulle dö, men den var rätt skön, när man väl insett hur den uppförde sig.

Två gånger Flumride, tre gånger Lisebergsbanan och sen en hel massa underbara åk med de andra roliga attraktionerna. Jag tror att åkbandet betalade sig. I alla fall sonens.I torsdags var det plötsligt B som frågade om vi inte ville åka till Ullared. Det ville både jag och sonen. Vi var där strax efter 8 och det var inget folk där. Vi hade mardrömssenariet klart, löning, semestertider....Men solen lockade tydligen fler.
Vi såg Tv-kamrorna direkt när vi kom in i affären och lyckades hålla oss på avstånd.

Massor av fynd gjordes, men då vi åker tåg hem också fick vi hålla oss till allt som rymdes i en ny resväska...Så vi åkte iväg med en resväska och kom hem med två.

Men några bra fynd gjorde jag allt, byxor, två par, för 119 kr/st. Och resväska i sig var ett fynd, drag väska med mjuka hjul och styv väska för 399 kr.

Vi åt också en massa goda färska räkor. Var lite mätta när vi senare gick ner till Askimsbadets minigolfbana.

Som de nybörjare vi är kom sonen och jag sist, eller jag kom allra sist...Men var nog gladast för det. F vann med B och E som god tvåa och trea.

Sen var vi bara tvungna att känna på vattnet som igår hade varit uppe i 18 grader. Kanske skulle ha tagit premiärbadet igår....


Nu är vi hemma igen och det är skönt, men både sonen och jag kan tänka oss att göra om vår resa ett annat år och då kanske längre...

Tack familjen S för att vi fick vara hos er. Det är som att "komma hem"....

1 kommentar:

Strumpstickan sa...

Liseberg och Ullared och åka Shanghai.. vilket äventyr!

Jag mailar mitt mobilnr sen igen.