fredag 5 juni 2009

Världen är liten!

Del 1: Jag gick i gymnasiet i Göteborg, på en samhällsvetenskaplig linje med praktik.
Jag praktiserade första gången på Olssons Garn i Göteborg antingen -82 eller -83. Sen började jag jobba där på helger och lov och sen på heltid efter skolan 85-86.
Det var ett par som ägde denna affären, eller egentligen var det mannens mamma som ägde affären. Men svärdottern jobbade där och hade egna modeller, så då kallades affären Olsson Garn/Myrna-modeller.
Affären har upphört sen några år tillbaka.

Del 2: I mitt arbete här i Stockholm, var jag med i ett projekt på huvudkontoret 07-08. I detta projekt var även M från Malmö med. M och jag umgås numera privat. M lånar varje år en stuga på Tjörn av en fd kollega. M umgås med stugans granne, när hon är där. I veckan har M och grannen varit på äventyr. De hamnade i Stenungsund och då grannen visste om att M höll ögonen på garnaffärer för min räkning, frivilligt, åkte de till ett radhus med utförsäljning av garnlager.
M mailar till mig att hon hittat ett garnlager som var kvar efter en garnaffär i Göteborg, Olssons garn, och att det var svärdottern som hade garnet. Denna person hade gått i skolan med grannen...
Jag mailar då tillbaka och frågar hur Myrna mår, efter alla år. Svaret i mailet som kom var: -Känner du henne????! Och så fick jag förklara att det var i hennes garnaffär jag jobbat för 23 år sen...
Världen är liten!

Innan M kom till Myrnas garnlager hade hon köpt dessa nystan för att skicka till mig.
Jag vet inte vad jag ska göra än, men några mössor och halsdukar kan det bli. Kanske nån sjal också... Tack M!!!

Jag fuskade och påbörjade en vit Karisma-kofta häromdagen. Men det straffade sig, för jag har repat upp allt igen. Det blev vågit när jag stickade, så jag måste ha olika stickstorlekar. Nu ska jag sticka klart den blå mohairtröjan först.
Men jag har ju anmält mig till koft-KAL som Tantkofta har. Där kanske jag kan använda det vita garnet...hmm, ska fundera på detta.

3 kommentarer:

maja sa...

ja, tänk vad världen kan vara liten ibland.

Anonym sa...

Correction! På vår väg genom Stenungsund igår såg jag skylten Ollsons Garn, pekandes in i ett villaområde. Vi har alltså ännu inte varit där. Men snart så...

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Vad roligt att du är med på "uppifrånochner" KALen hej fr. Koftan