onsdag 6 januari 2010

Hon rör ju på sig!

Bastun får arbeta för högtryck denna veckan. För andra gången på tre dagar kröp vi in i värmen och satt där ett tag. Det är 100% mer än vi gjorde på hela förra året.
Vi är alltså inga bastumänniskor, men nu är det väldigt uppskattat. Runt 80 grader kan jag stå ut ett litet tag med många avduschningar.
Sen fick min granne mig utanför dörren, iklädd termobyxor och många lager kläder lyckades vi ta oss runt på vår vanliga promenad på ca 45 minuter i lagom takt. Inte för fort, så man inte kan prata, men inte heller så sakta så man fryser. Det var så man kunde ta av sig vantarna och ändå inte frysa, trots -14 grader.
Jag hade inte min senaste mössa på mig, för den var inte fixad då. Det är den nu...
Side Slip Cloche. Väldigt enkel och rolig att sticka och går ganska fort. Stickor 3,5 och 1,5 nystan av Online Merinoull.
Jag kan verkligen rekommendera den boken, Boutique Knits, Ulrica! Det finns fler fina saker som jag ska ge mig på i sinom tid.
Jag har t ex börjat på Ruffled Neck Kerchief, från samma bok i samma garn, så det matchar. Men då gick den idiotiska stickan av, bamburundsticka som sprack precis efter själva stickan.
Jag ska nu investera i Knitpro-rundstickor. Jag är trött på att mina sköna stickor går av, när jag stickar.
Nån som har erfarenhet av dessa stickor? Plus, minus?

Angående fruktkakan; så tog jag en bit till i morse, men jag har nu sett till att den gått till de sälla kakornas jaktmarker. Maken gillar inte röda cocktailbär, så han är inte heller så ledsen.
Men god var den! Men jag har mörk choklad i mitt gömme i köket, fortfarande efter alla lediga dagar.

I morgon ska jag försöka att ta mig till Marias Garn för att lämna in en stor påse med alla stickade saker till Hjälpstickan. Det är kallt ute...

3 kommentarer:

maja sa...

Jätte fin mössa, lite 20-tals stuk över den, jag gillar det modet. Levde nog på 20-talet i mitt förra liv,

Hugomamma sa...

Jag också, för jag är helt såld på den...

inissan sa...

Jättefin