onsdag 6 april 2011

Tänk vad man kan bli glad

Idag fick jag veta att våra nya sommardäck hade kommit till däckfirman och att jag kunde hämta dem på eftermiddagen, när de hade satt på dem på fälgarna.
Sonen och jag åkte iväg med en gång. När vi svängde av i industriområdet, vinkade polisen in mig till kanten för körkort och nykterhetskontroll.
Snacka om att jag blev glad! Det kanske låter konstigt, men det var första gången sedan jag fick körkort 1985, som  jag fick visa det och samtidigt blåsa. Jag har bara åkt med i bilen innan när vi blivit stoppade, men då inte fått blåsa. Nu var det min tur...Och jag gjorde tydligen enligt konstens alla regler, för det fanns inget att anmärka. Inte ens på kortet...Så nu har även jag fått blåsa...
Sedan hade jag fått en paket med garn i, sa sonen.
Det var min beställning från 3 stickor, som kommit. Jag glömde att beställa Z-tvinnat garn i vitt när jag beställde härom veckan, men det har jag fått hem nu. Så snart kanske jag kan påbörja mina tvåändstickade vantar, medans jag fortfarande kommer ihåg någonting från kursen.
Av en händelse så råkade jag visst klicka i ett grönt tunt sjalgarn med jojoba, i vårgrön färg. Några stickmarkörer som man kan låsa hängde med på ett hörn liksom en boll med sockgarn i gammalrosa färger.
Nej, jag kanske inte behövde dessa garnerna, men jag ville ha dem.

6 kommentarer:

maja sa...

tänk att man kan bli glad av att bli stoppad av polisen. Det gäller ju inte alla.

Hugomamma sa...

Men jag har inte ens visat körkortet på systemet...

Muminmamman sa...

Om du avlasta ditt samvete genom att bli av med något garn, tex ett svart med pärlor, så ställer jag upp...

Hugomamma sa...

Jaja, avlasta mitt samvete; kom och hämta garnet....

Maria sa...

Mig stoppar de alltid, men jag skyller på min illgröna bil. Den sticker liksom ut. jag har hittills aldrig passerat en poliskontroll utan att få stanna och blåsa. Nästa bil får blir i en diskret färg, så får vi se om det hjälper. Har dock aldrig fått någon anmärkning jag heller. Men det glädjer mig att polisen gör lite kontroller. Borde ske oftare kan man tycka när man ser hur folk kör.

Hugomamma sa...

Åhhh! Har du en illgrön bil?! Jag hade en grön golf förut, som jag bara älskade Den hette Amanda...