söndag 16 oktober 2011

Pysseldag, igen

Känner ett stort sug efter att få pyssla.
Eftersom solen skiner, så går maken och jag ut och promenerar först.
Sen sätter det igång.
Jag lägger upp ett par svarta byxor som jag köpte för att tag sedan. Jag är nämligen för kort för min storlek...
Sonens rums väggar gapar tomma, det finns åtminstone två tavlor som skulle vilja komma upp på väggen istället för att ligga under hans säng. Det får de göra idag. Nu är det New York uppåt väggarna där...
Jag känner samtidigt ett stort behov av att baka muffins. Jag köpte boken Muffins, se ovan, i somras och har ännu inte testat något recept. Nu var det dags.
Äpple och kanelmuffins där man steker äppelklyftorna i smör med kanel och socker. Måste köpa råsocker igen, det var slut, men vanligt socker fick gå bra...Dessa muffins ska serveras med vaniljsås...
De luktar himmelskt gott och ska snart avnjutas med en kopp te...
Under tiden de gräddades, planterade jag att skott jag fick för några veckor sedan...Nu var det dags även för detta skott att få komma i jorden.
Solen skiner fortfarande så kanske håller lusten i sig ett tag till...Kanske kan halsduken bli klar, den där med forkortade varv.

Igår när maken var på hockey, pratade jag med svärmor, även kallad "Tjötkärringen". Vi har ganska trevligt per telefon, när jag inte klagar för mycket på hennes son, vilket jag NÄSTAN aldrig gör...
Vi kom överens om att träffas i Katrineholm, bara så där..Det är ganska mitt emellan Huddinge och Fristad och man kan nå dit med tåg. Så om två veckor ska vi ses där, med make, son och sonen kusin, samt Tjötkärringen och jag. Vilken trevlig utflykt!
Men vad finns att göra i Katrineholm? Ja, det finns garnaffärer, två stycken enligt knitmap.com och hitta.se. Men vad annars? Man kanske inte hinner så mycket på en dag, men en fika ska vi börja med och avsluta med en middag och tåget hem till var och en.
Jag ska undersöka utbudet lite närmare senare. Men har någon tips på något sevärt, så hör av er.

6 kommentarer:

Bubbis sa...

Gud va du är ambiitiös! Kan du dela med dig lite av din energi

maja sa...

Oj,oj vad gott det ser ut :P

Hugomamma sa...

Visst, Bubbi, du får lite på torsdag kväll eller kanske på fredag...
Maja, Kanske du skulle komma hit och smaka lite...? Välkommen!

Ewa sa...

Ser fram emot träffen i Katrineholm !

Hugomamma sa...

Tjötkärrningen; Jag med! Vi har redan planerat frukost på tåget...

Ewa sa...

Har också planerat frukost på tåget...:)