torsdag 11 februari 2010

Är det så?

Är det så att göteborgare är mer ironiska och snabba i käften än många andra? Jag sa inte "än alla andra"...!
När jag flyttade upp till Stockholm för 14 år sen, hade jag lite problem...De jag pratade med fattade inte att det var ironi. Jag fick anpassa mitt sätt att prata och vara. Detta var i början hämmande men är nu en vana.
Men när jag träffar eller pratar med en göteborgare, oavsett om jag känt den länge eller kort tid, så funkar allt igen. Man känner sig hemma. Man kan vara lika rå eller rak, som man är van vid, utan att nån tar illa upp.
För det är just det; ingen ska ta illa upp eller bli ledsen.
Nu ska jag kanske tillägga att man kan öva upp övrig befolkning, i alla fall såna man träffar ofta och känner, att förstå vad man menar, även om man säger nåt annat...

Idag har jag gjort det! Tagit in julkransen som hängt på dörren sen advent...Liiite sent, men inte för sent.
Ingen har klagat, då kanske det hade hänt tidigare. Som det är nu ser jag den varje morgon när jag ska låsa och springa till tåget och tänker; Den där ska tas in....men inte nu, jag hinner inte!
När man sen kommer hem igen på eftermiddagen så är det som bortblåst, även om jag tittar på kransen då också och ser att ett löv fallit av...
Men idag alltså, så tog jag mig i kragen och tog ner den från dörren. Jag hängde den på handtaget till förrådet, och vem vet hur länge den får hänga där?
Troligtvis tills maken ska in med nåt, då åker den in, men hamnar den på sin plats? Det vet man inte, än...

2 kommentarer:

Elenor sa...

Då är det kanske dags att jag tar ner pepparkakshjärtanen som hänger i köksfönstret...

Hugomamma sa...

Spara det tills efter alla hjärtansdag och sen kan du gå lös på det...