söndag 7 mars 2010

Ja, så var då Vasaloppet klart för denna gången

Det är lite jobbigt dagen innan, när man vet att man ska upp tidigt. Ja, nu är ju allting relativt, men en söndagsmorgon och gå upp kl. 7.30 är ganska tidigt, även för mig.
Det bästa är kanske att man inte behöver göra så mycket innan, man kan t om ta sitt täcke och bara förflytta sig till soffan eller sätta på TVn i sovrummet. Det senare alternativet kräver dock godkännande från maken, som inget ser utan glasögon och som är tröttare än jag.
Det är annars inget tjafs, man ska se starten på Vasaloppet, sen kan man somna om, om man behöver.
Vilken tur att maken inte är av annan åsikt, det visste jag ju inte förrän vi flyttat ihop, att han hade samma vasaloppsvanor, som jag. Ibland har man tur...
Sonen däremot tycker bara att vi är konstiga och kan inte förstå tjusningen med att höra Plex välkomna till Berga by, idag för 49:e gången.
Det skulle ha varit den 50:e gången i år men 1991 ställdes vasaloppet in.
Och vem var i Mora för att se vasaloppet 1991? Jo jag.
Min kära väninna Bubbi hade fått för sig att flytta från Göteborg till Mora sommaren innan, och jag skulle hälsa på henne just under denna tiden. Då fattades det nåt, ni vet det där vita kalla, som finns överallt i år. Just det; SNÖ.
Så min enda chans att se detta lopp live var då borta. Bubbi flyttade hem igen efter ett år och ordningen var återställd, man ser loppet på TV.
Här är mina skatter som jag fraktade hem från London.
Det rosa, de två Regia-nystanen och stickorna köptes på Liberty, som ligger granne med Hamleys på Regent Street.
Den gröna och den brandgula härvan köptes på "All the fun at the fair" på Kingley Court i Soho, också strax bakom Hamleys. Så bara du kommer i närheten av denna leksaksaffär, så kan du shoppa fina garner.
Klockan köpte jag på Heathrow, en Swatch, men en som jag inte hade innan och hade ett stort behov av att äga....
Jag hann bara påbörja en socka på flygplatsen i väntan på planet hem, men det gjorde inget. Idag finns det massor av tid att sticka....

2 kommentarer:

maja sa...

Det där med att gå upp tidigt på en söndag morgon för att se vasalopps starten, är nästan lika heligt som kalle på julafton. Äta frukost vid tv:n slumra tiill en stund för att sedan se målgången. :)

Anette sa...

Kul att du tittade in på min blogg! //anette