lördag 19 juni 2010

En promenad genom sommar-Stockholm

När regnet hade slutat att ösa ner och regnbågen visat sig över Djurgården, tog vi oss ut från Hiltons uteservering. T hade förberett sin Stockholmsvistelse lika ordentligt som jag är van vid, dvs hon hade dragit ut från någon tidning en promenad på Söder.
Vi skulle då vandra från Slussen, med en liten avstickare till systemet i Söderhallarna för inköp av skumpa till bröllopsskålen, mot Bellmansgatans korsning av Bastugatan, där Mikael Blomqvist bor.
Efter det visades vi mot Monteliusvägen, den lilla fina utsiktsvägen utanför Söders bergsvägg.
Jag har tjatat på maken ett par år att vi ska gå denna vackra väg, så äntligen kom jag dit...
Bild från Monteliusvägen över Gamla stan.

Vi tog oss mot Hornsgatan, där vi åt lite för att klara oss resten av kvällen. Sen vidare mot Mosebacke Torg. För att komma dit tog vi Katarinahissen. Underbar utsikt med en massa båtar på redden.
Uppe på Mosebackes smala gator tittar Katarina kyrka fram. Det kändes ganska häftigt, att de små vinda husen lämnar plats för en stor vacker kyrka mellan sig.
När vi tröttnat på denna vy, vände vi oss åter mot city och konserthuset, där kvällens konsert med brudpar och följe skulle äga rum.
Vi kom ner längs med Skeppsbron, där förberedelserna var igång inför bröllopet. Här är portalen de ska gå genom, när de kommer i land från båtturen.
Väl på Hötorget fann vi att vi inte var själva, även sonen och maken hade tagit sig in till stan för att se vad som är på G.
Maken fångade brudparet på bild, men jag såg inget. Jo, Anders Borg på en SL-buss...
Nu ska vi förbereda oss inför dagens händelse med frukost.
På återseende!

Inga kommentarer: