fredag 25 juni 2010

Idag är det lugnt


Idag är det väldigt lugnt på gatan, i alla fall hittills...
I Stockholm verkar de flesta åka till eget/annans landställe och flyr staden alla större helger.
Detta gör att vi som inte har/önskar landställe har det väldigt lugnt och skönt, ungefär som på landet.
Inte ens sonen önskar hoppa runt stången med små öron till grodorna. Det är troligtvis mina ickedansaruntgran/midsommarstång-gener som gör sig gällande. Har aldrig varit speciellt förtjust i detta fenomen som långdans är.
När sonen var liten, för liten för att ha egen åsikt, gjorde vi som alla föräldrar gör, tog honom till ett ställe där det fanns stång att dansa runt. Vi var med honom i några varv, tills han gav upp.
När han senare kunde prata så man förstod honom, har han blankt vägrat detta.
Och jag kan inte säga att jag inte förstår honom.
Men resten av midsommar-kitet är med; sill, potatis, gräddfil, gräslök och nubbe, dock endast till maken...Jag vägrar nubbe hela året. Äckligt!
Solen är framme och gör livet lätt att leva. Vi har fått fram det stora parasollet, så nu kan vi sitta ute även när det är gassande sol.
Men vi väntar fortfarande på ett litet, märk väl litet, regn så vi kan få inviga taket. Men det kommer kanske i morgon...
Annars har jag roat mig med att rengöra alla mina örhängen...Säg ärligt att ni inte heller gör det mer än vart tionde år eller nåt...Nu använder jag inte dem så ofta längre, för jag får ont, men i alla fall...

2 kommentarer:

maja sa...

håller med om groddanser, har aldrig varit min grej heller, själv ska jag och min man o yngsta dottern fira med min mans släkt, det brukar vara trevligt, lugnt och massor av mat.
trevlig helg vad du än sysselsätter dig med.

Hugomamma sa...

Det samma till dig med hela familjen! Vi tar det lugnt, läser tidningar och böcker, stickar lite och äter. Har t om ätit potatis idag, vilket jag knappt har gjort på ett år.