torsdag 17 juni 2010

Götheborg i Stockholm

Idag bestämde sonen och jag att vi skulle gå på stan och kolla in lite av vad som händer veckan innan Bröllopet..Man måste inte bara jäkta hem. Man kan turista i sin egen stad ibland.
Vi började med en fika på Åhléns takterrass.
För att fira dagen testade jag en bröllopsbakelse med jordgubbar och marsipan. En kopp te och lite sol så är allt perfekt...
Sen gick vi genom Kungsträdgården där det var full rulle på nån storbildskärm. Kanske kan man se vigseln på den på lördag. Ska vi ändå åka in?
När vi kom ner till kajen och gick förbi Grand Hôtel, var det avspärrat med polis som vaktade. Nu började gästerna komma och folk stod i dubbla led för att få se nån...Vi såg ingen... ****
När vi kom ut på Skeppsholmen så låg hon där; Götheborg. Idag fick man inte gå i land, men man kunde titta ordentligt på henne från landbacken.
Sonen och jag tog oss sen så sakta hemåt genom stan till ett överfullt pendeltåg. Jag hade glömt hur det är att åka i rusningstrafik.
Ett kallt glas rosévin på altanen med en god bok, så skönt kan en dag avslutas.
***Tydligen såg vi en prins av Rumänien, som tittade ut från ett fönster på femte våningen...Samma gråhåriga gubbe intervjuades av SVT senare på kvällen...Så en prins såg vi på femte våningen.

1 kommentar:

Strumpstickan sa...

Kul att vi har en så fin båt:)