måndag 24 maj 2010

Gröna fingrar, javisst!

Jag har många strängar på min lyra och jag har många fingrar på min hand, ca 5 st sist jag räknade. Men inte är de gröna....och jag är inte bra på trädgårdsarbete...
Jag tycker mest att de liknar prinskorvar, i viss mån lite längre, men långt i från långa och absolut inte gröna.
Men min granne, hon har gröna fingrar. Hon har satt tomatplantor och fast att hon vet att hon måste vattna även mina blommor, så ger hon mig ett par stycken.
Det sista som överger människan är ju hoppet, så kanske är det därför...
Men jag är enveten, så kanske kan det komma en tomat på dem och i så fall visar jag stolt upp den här.
Jag är med i Stickameras pulsvärmarklubb. I påskas var det en tävling som jag vann...JAG VANN!!! Joho!
Jag kan tala om att jag inte vinner särskilt ofta. Jag har vunnit en kopparbytta och en benjaminfikus, när jag var i 12-års åldern och kanske nån enstaka 25kr-vinst på nån lott. Men jag vann denna tävlingen.
Idag kom vinsten hem; ett hekto entrådigt ullgarn från Ullcentrum i fina blåa toner. En sjal, kanske, sa den ickesjalanvändande Hugomamman...Men det är kul att sticka sjalar och man kan ge bort dem sen, om man inte kommer över sjalfobin...Men garnet är jättefint! Tack så mycket!
Här är bilden på den i förra helgen stickade sjalen i silkegarn. Jag pressade på kanterna, så den blev lite bättre. I övrigt är jag helnöjd med den. Men detta är mer en halsdukssjal och inte en sjalsjal...Om skillnaden går fram.
Medea har ett mönster på sin blog, jag har gjort en likadan tidigare.
Men enkelt uttryckt så kollar man hur många maskor man har / 10 cm och gångrar med hur lång man vill ha. T ex20m/10cm*150cm=300 m.
Rätstickning i 6 varv och sen börjar man med förkortade varv, dvs man stickar inte från sticka till sticka utan från sticka tills 10 maskor innan slut, vänder och gör samma på andra änden. Man kan forma sjalen hur man vill, men till slut har man vänt innan det finns några maskor kvar och då är det dags för volangen. Sticka ett varv, så alla maskor kommer med och sen på nästa varv stickar man 2 maskor i varje maska=600 m. Sticka så lång volang du önskar eller har garn till och sen 6 räta varv som avslutning.
Fråga om du inte förstår eller kolla in hos Medea, som har gjort mönstret...
Nu ska jag ut i solen och läsa slut om Mord i snö.

2 kommentarer:

Anette sa...

Stort Grattis! Jag tror säkert du kommer att få mer än en tomat. Bara det inte regnar hela sommaren.

Hugomamma sa...

Men då kan de i alla fall inte torka ihop...