söndag 30 maj 2010

Mors dag

Idag är det mors dag, om nu någon har missat det, t ex sonen...Han har i och för sig gratulerat mig tre gånger. Två gånger i förväg och en gång i morse. Men jag slapp teckningen...Ni vet, som man själv alltid gjorde när man inte hade köpt nåt till sin moder, när man var liten.
Och jag slapp rynkkrämerna, som jag fick förra året...Det finns fortfarande kvar i burkarna.
Men i stället åkte vi till Ösmo handelsträdgård, eller vad den nu kan heta. Det har ett trädgårdscafé som inte går av för hackor.
Våra grannar tycker att det är en trevlig tradition, att fika ihop denna dag på detta ställe. Och det gör även vi.
Maken valde chokladtårta och kaffe, som tydligen var väldigt gott. Både dryck och tårta...
Sonen körde säkra kort; kladdkaka med coca-cola. Ingen kombination jag skulle ha valt, men är man son, så är man. Det kan vara farligt att vara lite wild and crazy och testa nya saker.
Och sen kom då min supergoda citron-maräng paj. Lagom sur/söt, lite lätt dallrande och sen ett gott te till det...En mors dag som inte går av för hackor.
Efter fikat och tittande på en massa fina trädgårdssaker bar det av till Ösmo centrum, där det var knallemarknad. En himla massa folk, men lite småtrevligt. Hittade en ljusstake från Designhouse Stockholm, som man kan dra ihop till en platt stake, för bara 50 kronor. Snacka om fynd. Kostar säkert 300-400 kronor. Annars hittade jag inget. Men sonen hittade lite sockervadd och annat godis.
Är annars lite trött efter gårdagens final i ESC. Höll M sällskap då hennes make var borta. En flaska vin och några dåliga bidrag, gjorde fnissfesten total. Som vi skrattade när Belarus fällde upp sina fjärilsvingar efter den sista tonartshöjningen....Och när Ryssland sjöng sin "vackra" sång. För inte tala om den "överraskande" röstningen, som att Portugal, av en händelse, ger Spanien 12 poäng...
Men vad gjorde Robert Wells där?! Det har jag fortfarande inte förstått. Och visste han om fjärilsvingarna, när han tackade ja? Så borde det stå på löpsedlarna idag, istället för att rätt/fel låt vann....

Inga kommentarer: