söndag 16 maj 2010

Jag är röd och vit, men inte dansk

Man kan se var jag har missat att smörja in mig med solkrämen...Jag är väääldigt röd på vissa ställen och väldigt vit på andra då dolda ställen...Som tur är, så gör det inte ont. Men som vanligt, så lär jag mig aldrig, fast jag har det som mål varje år.
I morgon ska jag införskaffa solfaktor 25 eller 30, i sprayform.
Igår var det mycket tid ute i solen och jag hann läsa klart min förra bok och påbörjade nästa, Syskonkärlek, av Sheila O´Flanagan. Jag har läst alla hennes böcker som kommit ut på svenska och gillar dem. Det är något speciellt med irländska författare.
Grannen var gräsänka, så vi bjöd över henne till vår terrass på ett eller annat glas vin. Det blev många både av rosé och rött, men trevligt hade vi. När det blev kyligare gick vi in och fikade...
Sonen var på kalas med tacos och film, kom hem vid 8-tiden. Sen ville inte han gå och lägga sig ...

När jag vaknade i natt, hade vi ingen ström, det var alldeles tyst. Inget sus från kyl och frys eller annat, bara tyst. Strömmen kom tillbaka klockan 7, när jag var på väg ut med grannen på morgonpromenad.
Maken däremot vaknade inte förrän kaffedoften letade sig upp på andra våningen och hittade hans näsa. Eller vaken och vaken, det är kanske en definitionsfråga.

Jag har letat fram ett nystan av ett upprepat garn, tror att det är silke och påbörjat en Medea-sjal. Det är ett garn från Galen i garn, som enligt medföljande mönster skulle ha blivit en basker, men det blev inte bra. Därav upprepandet. Det är brunmelerat och blir bra till hösten och den
nyhittade jeansjackan, som av en händelse hittades i klädkammaren och tillhör mig.
Jag har nog inte kunnat ha den på ett par år och hängde där, när jag gjorde en koll av innehållet där. Kanske ska tillägga att jag har letat efter en ny jeansjacka, så har jag en hemma...Som är som ny...Då kan jag spara de pengarna och köpa annat. Som garn eller liknande, när jag ska till Farsta med C i morgon, då hon ska inhandla dylikt för att jag ska sticka till henne.

3 kommentarer:

Anette sa...

Vilken tur att du hittade din jacka innan du hann köpa en ny. Det är ju mycket roligare att köpa garn, eller hur?

maja sa...

man måste vara försiktig solen :)

Hugomamma sa...

Japp, jag är försiktig, men alltid försent... :-)
Är man rödhårig, är det nästan försent när man sticker ut näsan...
japp, garn är roligt, men jag kanske vill ha en annan modell på jackan, har jag kommit på. Men det är ingen panik....Konstigt att man äldrig är nöjd....