onsdag 5 maj 2010

Kvinnlig ekonomi

Det är REA på Dropsgarner, som tidigare sagts här.
30% på vissa utvalda märken, ska det vara.
Jag kände idag att jag inte var helt klar med mina garnreainköp, så jag tog vägen om Vendelas garn på Drottninggatan, på vägen hem.
Där hittade jag mörklila merinoull och turkos alpacka....
När jag gick vidare mot tåget roade jag mig med att räkna ut hur många procent jag fått i rabatt...Igår köpte jag 14 nystan och idag 20 nystan. 34*30% =1020% rea.
Inte konstigt att jag tyckte att det var bra köp.
Nu håller säkert inte maken med helt och hållet...men man kan inte göra alla glada!
Det räcker ganska långt med att jag är glad och nöjd, både med rabatten och att jag känner att jag drar mitt strå till stacken nationalekonomiskt också.
Maken gnäller inte när jag hittar mat mm med nedsatt pris eller rabatt. T ex så köpte jag lax, 4 bitar för bara 49:90 och inte sa han nåt om att det var för dyrt...Så varför skulle han då gnälla över den här stora rabatten?!
Nu återstår bara att sticka nåt bra av alla garnerna.
Jag ser på kommentarerna att det finns de som först stickar klart nåt innan de påbörjar nåt nytt.
Jag är inte sån. Jag har, nästan, inga hämningar när det gäller att starta nya projekt. Jag kan bara beundra sådana som kan motstå alla startidis-signaler.
Men just nu är jag så nöjd med den nya gröna stickningen i en soffa nära mig.

Hörde att Brita Borg dött idag, 83 år gammal. Jag träffade henne ganska ofta när jag var postkassör i Frölunda, för hon bodde där. En väldigt trevlig äldre dam.

4 kommentarer:

Sunna sa...

Grattis till en jätterabatt

Strumpstickan sa...

Kvinnlig ekonomi är kul, för om man får 30 % rabatt på en hundralapp, då har man ju tjänat 30:-.. så om man vill tjäna mer pengar ska man handla mer på rea:)

Gittan sa...

Viket fynd! Härliga garner du fått tag i.

Hugomamma sa...

Tackar för alla glada tillrop. Maken har ännu ej läst inlägget, men det kommer säkert en passande kommentar därifrån snart...Men tyvärr får man inte lämna tillbaka rea-inköp. Vad synd!