måndag 17 maj 2010

Vuxenpoäng

När jag kom till jobbet i morse, visade jag upp mina solbrända axlar.
-Har du inte smort in dig, i år heller? var kommentaren.
-Lärde du dig inget från förra året?
Jo, att jag blir snabbt solbränd och det har jag lärt mig de senaste , ja en så där, 30 åren. Innan dess hade min ömma moder ansvar för att jag smorde in mig.
Men nu har jag inhandlat solfaktor 20 på apoteket. När jag googlade den såg jag att Naturskyddsföreningen hade en massa åsikter, men nu står den i ett kök nära mig, för att användas på sonen i morgon när det är friluftsdag. Den är säkert bättre med, en utan...
Jag har haft på mig min gröna tunika på jobbet idag tillsammans med highwater-jeans, dvs lite kortare jeans. Det känns nästan som sommar. Det var dimmigt och plus 4 grader när jag cyklade till tåget, men det blev snabbt varmare. På hemvägen hängde jackan på armen...Frågan i morgon är; Ska jackan få följa med till jobbet?
Men nu till nästa projekt, som jag kan ta till när C inte kunde åka och köpa garn idag, det blir i morgon.
Jag ska repa upp min lavendelfärgade spetskofta eftersom den är alldeles för stor. Jag ska sen sticka en tunika till för jag gillar verkligen modellen. Men kanske ska jag virka blommor i olika färger och sätta runt ringningen, för att skoja till det lite...
Jag har i alla fall stickat klart den brunmelerade sjalen i silkegarn, som jag påbörjade igår. Men trådarna är inte fästa och den är inte blockad. Foto kommer senare.

Inga kommentarer: