lördag 15 augusti 2009

Skattjakt i stan och kulturfestival

Idag var det dags att fara in till stan.
När man har besök kommer man in till stan, annars inte. Jobbar normalt i stan och behöver man nåt uträttar man det på väg till tåget...Men det är trevligt att se stan i solljus.
Butterick´s var första målet idag. De som är lite yngre ville absolut dit.
Vårt skämtsocker är slut. Säger inte om vi har köpt nytt eller inte...Den som kommer och fikar hos oss får se...om man nu använder socker i kaffe eller te....
Sen blev det dags för lunch eller fika. Takterrassen på Kulturhuset låg lämpligt till med gott fika och pannkakor och soppa...Eller ett glas vatten och te...om man nu föredrar det.
Solen skiner men det är inte gassande varmt. Så där lagom så man slipper att ha jacka på sig.
På nån våning var det utställning av seriebilder som en tjej hade gjort, vilket lockade E som själv håller på med liknande.
Utanför kunde man sticka lite och det gjorde vi, stickade LITE. Ett (1) varv fick jag göra innan vi skulle vidare.
Men det är ett trevligt initiativ att få folk att sticka igen. Att testa lite...
Nedan står sonen på nån stick-installation. Finns ganska många såna nu med stick-graffitti lite överallt.
Nu till skattjakten som sysslingarna lurade ut oss på. Det finns en hel massa människor som håller på med sånt här. Man behöver bara en GPS och lite bra skor, så man kan knalla runt.
Man letar efter skatter och när man hittar en tar man en sak och lägger dit en egen. Samtidigt som man lär sig lite om platsen som skatten ligger vid. Kanske ska skaffa en ny GPS som man kan gå med....

Fötterna ömmar mer på boende här i stan än på besökande, så vi åkte hem i förväg. Det fanns några saker som de skulle titta på mer.
Friidrotts-VM har börjat och alltid finns det nåt kul att titta på och sticka till. Anmälde mig aldrig till Stick-VM, men stickar ändå. Kanske kan det bli stick-Finnkamp i höst istället, eller vad som finns. Stickning blir det alltid.

Inga kommentarer: