onsdag 16 mars 2011

Dyr försening

Nu när jag skulle åka hem med pendeltåget, är det signalfel på min gren.
Jag kommer alltså ifrån Sundbyberg, men inte till Huddinge.
Jag hoppar alltid av i Karlberg för att se om det är förseningar. Nu var det det, så jag hoppar på igen och åker med till Centralen.
Där står det att nästa tåg mot Huddinge är 15 minuter sent.
Då går jag ner till Pocketshop och inhandlar två böcker. När jag sen kommer ut från Pocketshop, så ska tåget gå i tid, trots allt. Jag springer men hinner bara att se när de stänger dörrarna och jag är på fel sida om dem, på utsidan.
Det är nu den stora förseningen kommer. Nästa tåg ska gå om 15 minuter, om det inte vore för förseningen på 10 minuter. Nu kommer det efter ytterligare några minuter och tas ur trafik, för att nästa tåg igen är strax efter. Nu ska passagerare för tre tåg samsas om ett tåg. Det är inte kul och heller inte varmt...inte förrän på tåget, då är det jättevarmt.
Varför skulle jag köpa böckerna just idag???? Jo, för jag trodde att jag utnyttjade tiden rätt.
Nåväl, så här babykoftan ut sedan igår kväll:
Den är som sagt var, stickad i Lanett istället för i Fabel. Men jag tycker att den är jättesöt. Jag nästan längtar efter att få leta efter knappar....och då betyder det att koftan är färdig och jag kan påbörja ett nytt eller fortsätta ett gammalt projekt.

2 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Ja dessa förseningar och inställda tåg som varit denna vinter är enerverande humörnedsättande ;-)
Bor i Tumba...brukar du sticka på pendeltåget? Ska i så fall hålla utkik efter dig...jag handarbetar för det mesta på tåget....

koftan kommer att bli snygg!

Hugomamma sa...

Då kanske det är dig jag har sett med strumpstickning eller liknande på tåget...Nej, jag läser böcker på tåget, för att hinna med det med.