tisdag 8 mars 2011

Sista halsduken klar

Eller i alla fall den senaste halsduken.
Nu är jag klar för ett besök hos Litet Nystan och lämna in min påse med stickat till Hjälpstickan. Det blir nog den sista påsen för säsongen...Men sen är det på´t igen till hösten.
Nu när alla mössor och halsdukar är klara, så funderar jag på en vårkofta, kanske i grönt, som jag har hört är en vårfärg...
Kanske en sådan här...
Denna är stickad i Muskat, som är ett bomullsgarn. Jag tycker att det blir tungt och med tanke på att den är stickad sidledes, så kanske det töjer sig mycket.
Jag har Merino extra fine hemma i en vårgrön färg, av en händelse...och det är samma masktäthet, så jag tror att det får bli i det garnet. Men kanske får jag köpa till, så det ska jag kolla tills besöket i garnaffären i morgon.
Idag är det ju semmeldagen och en sådan viktig dag måste firas ordentligt. Så ikväll till fikat blir det semla med varm mjölk och kanel. MUMS!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den här tröjan var jättefin. Ska bli kul att se den senare. Själv har jag fortsatt göra några pippi tröjor till kompisar. Nu väntar sockor o mormorsrutor. Härligt. /Ann-sofie S

Hugomamma sa...

Vad ska du göra med mormorsrutorna? En filt, en kofta? Vad? Jag blir så nyfiken...
Pippitröjor är fina. Kanske sonen vill ha en sådan?

Anonym sa...

Rutorna virkar jag av restgarn. De ska bli en filt. Har fiffigt nog hittat några damer i en kyrka som sitter o syr ihop sånt o sen skickas det till nån insamling. Har en likadan filt som min mormor gjort till mej så mitt behov är fyllt. /Ann-sofie

Hugomamma sa...

Vad skönt att slippa sy ihop. Kan man skicka rutor till dig, som lämnas vidare, om man skulle få för sig att virka några?