lördag 5 mars 2011

Några bilder av Irland

I Dublin finns det dubbeldäckare, till både sonens och makens förtjusning. Visst, man ser väldigt mycket, men det känns väldigt mycket när de svänger också. Men en kort tur går bra...
Här är den andra garnaffären vi kom till som ligger nere vid floden Liffey, på den norra sidan.
När man gått en bra stund i stan, räcker inte den irländska frukosten längre, man får ta en fika. Detta är bland det sötaste jag har ätit, kolabotten med banan och sötad grädde...Men pigg blir man och det kan behövas när man går och går och går och....
Det är aldrig dött i Dublin. Det här är Grafton street, gågatan som är den största med de flesta affärerna. Startar vid Stephans Green och går norrut. Det är hit spårvagnen går och det är väl därför det är så många ute. Men inte bara där, utan även vid vårt hotell, var det fullt med folk till åtminstone 2 på natten. Vi bodde ovanför Dublins hetaste nattklubb. Det var därför det fanns öronproppar i badrummet. Vi trodde att det var för att vi bodde jämte hissen.
Nu var inte musiken så hög och absolut ingen basgång, så vi stördes inte så mycket. Då var det värre med brandlarmet första natten...Som visade sig komma av att några rökte på ett rum, 03.15. Skottpengar!!!
Det här är Unescos världsarv, Newgrange. Den här är från stenåldern och dyrkade solljuset vid midvintersolståndet. Vi fick gå in, med guide. Det var trångt och lågt, men värt mödan.
Så här ser våren ut i Irland. Detta ligger en timmes bilfärd norr om Dublin.
Till sist; Trim Castle. Ligger 30 minuters färd från Newgrange, västerut. Man kan tydligen få gå in på slottet på helger, vid den här årstiden, men vi var där en onsdag. Nu tror jag inte att vi missat så mycket, men kan vara värt att kolla, om man är intresserad.

Inga kommentarer: