måndag 12 juli 2010

Kanske klara blommor

Igår påbörjade jag en ny diet. Jag vet inte ännu hur det går med viktnedgången, jag har bara hunnit måla 30% av tvättstugan än...Ja, det är "målatvättstugan"-dieten. Vad jag vet är den oprövad, men nån ska vara först.
Maken sa att det var svalare i tvättstugan eller i hela nedervåningen i allmänhet. Det var det, så länge man inte målar, då alstras det värme och svetten rinner. Det är då, tänkte jag, som man kan gå ner i vikt. Förena nytta med slavarbete som måste göras och som faller på denna ömma makans lott. Kanske inte är mer än rätt, då maken snickrar och målar för fullt på det blivande uterummet.
En annan fördel som jag märkte igår, var att jag av en händelse råkade fläcka ner mina kläder när jag målade, så jag måste köpa nya. Oj då....!

Jag har påbörjat en ny bok, men jag vet inte hur länge jag kommer att fortsätta. Den är lite mysko, tycker jag.
Men det är Brott, av Karin Fossum. Jag har läst andra av henne, men denna får jag inget grepp om. Den kan bli bättre så jag ska ge den ett nytt försök.
Nu har jag virkat 20 hela och 4 halva afrikanska blommor. Jag har frågat runt lite bland olika bloggar som jag sett göra virkade väskor. Nu ska jag bara fundera på hur jag ska få ihop allt. Virka eller sy ihop. Jag har virkat in de flesta ändar, så det finns inte så mycket att fästa, så det blir lindrigt i alla fall.
Jag ska nog göra den fyrkantig med handtag. Får se hur jag klurar ut det...
Sonen stack till stan med tunnelbanan som hägrade. Det regnar liiite och är bara 28.5 grader ute, så det är lite kyligare. Men vem klagar??!
Men vi orkade ta tag i alla projekt idag, som vi inte orkat innan.
Nu ska jag ut och lyssna på regnet som slår mot taket, låter som i tält. Inte för att växterna känner av att det kommer regn, men det låter.
Tur man är ledig.

4 kommentarer:

Maria sa...

Jag sydde ihop mina. Det ger en mer diskret söm. Att virka är fint, men det blir liksom mer markerat då. En virkad söm står ju upp lite grann också. Jag tyckte det blev finast att virka ihop mina.

Tack för sparken där bak. Jag behövde den. Snart har jag ju en väska klar att använda.

Anonym sa...

Vad du är duktigt och vilka fina saker du gör, det är härligt att läsa din blogg det ger inspiration. Tack./Ann-sofie

Hugomamma sa...

Tack ska du ha, A-S! Det är alltid kul att kunna inspirera. Beröm ger mig inspiration. Snart är väskan klar, men jag måste fixa lite med den, så den blir som jag vill ha den...Jag är inte så van virkare.

Barbro sa...

Hej, jag har mönster till de afrikanska rutorna men visste inte att man kan göra halva... hur gör du dem??